X

Αυθεντικά Cinnamon Rolls

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά cinnamon rolls.

Υλικά

Για τη ζύμη:

680 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

240 ml γάλα

75 γρ. βούτυρο

65 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

3 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση:

160 γρ. καστανή ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο (κρύο και κομμένο σε κομματάκια)

100 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι (όχι να κάψει αλλά να είναι χλιαρό). Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το μισό αλεύρι μαζί με τη μαγιά.

Ρίχνουμε το γάλα με το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη λίγο θα κολλάει αλλά έτσι πρέπει να είναι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη γέμιση.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα με μικρά κομματάκια βουτύρου.

Αφού η ζύμη μας φουσκώσει, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την πιέζουμε απαλά με τα χέρια να γίνει επίπεδη.

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα τετράγωνο φύλλο 40x40 εκ περίπου και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση.

Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις δύο άκρες με τα δάχτυλά μας για να κλείσουν και να μη μας χυθεί η γέμιση.

Κόβουμε το ρολό μας σε 10-12 ισομεγέθη κομμάτια τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα (με τη γέμιση να βλέπει προς τα πάνω).

Τα αλείφουμε με κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ξανά αλείφουμε με κρέμα γάλακτος.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.

Ανάποδο Κέικ με Κεράσια

Κεκάκι αφράτο και διαφορετικό στην εμφάνιση, αφού στο ξεφορμάρισμα αποκαλύπτονται τα κερασάκια.