X

Παγωτό Καϊμάκι

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό καϊμάκι.

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κούπα ζάχαρη + 2 κουτ.σούπας ζάχαρη

2 κ.σ. σαλέπι (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)

3 κρυστάλλους μαστίχας, καλά κοπανισμένους

1 κ.σ. ανθόνερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπρικάκι γεμίζουμε μέχρι τη μέση με γάλα.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε μέτρια φωτιά για να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Βάζουμε και το μπρικάκι στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και όταν γίνει λίγο χλιαρό, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σαλέπι.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσει τους σβώλους που σχηματίζονται και το προσθέτουμε στη μεγάλη κατσαρόλα, όταν έχει πάρει βράση το μίγμα.

Συνεχίζουμε σε τακτά διαστήματα το ανακάτεμα.

Κοπανίζουμε τους κρυστάλλους της μαστίχας με τις 2 κουταλιές ζάχαρη στο γουδί ή στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας για λίγο για να διαλυθεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα στρώμα καϊμάκι (δε θα χρειαστεί πάνω απο 20 λεπτά).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μιγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο μπολ τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο ταψί το οποίο έχουμε γεμίσει με νερό και παγάκια.

Ανακατεύουμε και όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το ανθόνερο.

Κλείνουμε το μεταλλικό μπολ με ένα καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην παγωτομηχανή, την οποία έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Όταν έχει πήξει αρκετά το παγωτό (δε θα πήξει τελείως μέσα στη μηχανή, αλλά στην κατάψυξη), το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό τάπερ, το οποίο το κλείνουμε καλά και το βάζουμε την κατάψυξη.

Το αφήνουμε μερικές ώρες να πήξει τελείως.

Πριν το σερβίρουμε, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά για να μαλακώσει.

Επίσης...

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.

Εύκολη Σιροπιαστή Πίτα, µε Καρύδια

Η συνταγή για εύκολη σιροπιαστή πίτα, µε καρύδια.

Το πιο Ωραίο Γαλακτοµπούρεκο µε Κυδώνια

Πώς θα φτιάξεις το πιο ωραίο γαλακτοµπούρεκο µε κυδώνια.