X

Βασιλόπιτα κέικ με λευκό γλάσσο (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Υλικά

Υλικά για ταψί 26 εκ.

180 γρ. Flora Soft με βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

4 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γρ. γιαούρτι

1/2 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

Για το γλάσσο

1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 ασπράδι αυγού

2 βανίλιες

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν, το κονιάκ, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Στο μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και εναλλάξ με το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα.Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα.Αρχίζουμε να προσθέτουμε τη μαρέγκα στο αρχικό μίγμα σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθεί.Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά και τοποθετούμε σε τυχαίο σημείο το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για μία ώρα περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει καθαρό είναι έτοιμη).Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο την ξεφορμάρουμε σε σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το γλάσσο: χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και αρχίζουμε να προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό γλάσσο, με το οποίο διακοσμούμε αμέσως τη βασιλόπιτα.

Εάν θέλουμε δημιουργούμε διάφορα σχέδια πάνω από το γλάσσο με χρωματιστή ζάχαρη ή καραμελωμένα φρούτα.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.

Ανάποδο Κέικ με Κεράσια

Κεκάκι αφράτο και διαφορετικό στην εμφάνιση, αφού στο ξεφορμάρισμα αποκαλύπτονται τα κερασάκια.