X

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Υλικά

1 φαρίνα (500 γρ.)

250 γρ. βούτυρο

4 αυγά

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι χυµό πορτοκάλι

ξύσµα από πορτοκάλι

4 βανίλιες

2 µπανάνες µεγάλες

µισό ποτήρι σταφίδες

κουβερτούρα

άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά.

Έπειτα ρίχνουµε το γάλα, το χυµό, το ξύσµα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουµε τη φαρίνα λίγο λίγο.

Οταν το µίγµα είναι έτοιµο προσθέτουµε τις µπανάνες (αφού τις έχουµε κόψει σε µικρά κοµατάκια) και τις σταφίδες και τα ανακατεύουµε όλα µε µια κουτάλα.

Ρίχνουµε το µείγµα στη φόρµα την οποία την έχουµε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουµε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθµούς.

Όταν το κέικ είναι έτοιµο λιώνουµε την κουβερτούρα σε µπεν µαρί.

Έπειτα µε µια λωρίδα αλουµινόχαρτου γαρνίρουµε το κέικ ένα κοµµάτι µε κουβερτούρα ένα µε άχνη ζάχαρη µέχρι να γίνει όλο.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.

Ανάποδο Κέικ με Κεράσια

Κεκάκι αφράτο και διαφορετικό στην εμφάνιση, αφού στο ξεφορμάρισμα αποκαλύπτονται τα κερασάκια.