X

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια

500 γρ. ζυμαρικά

1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη σε κύβους

1 πιπεριά κίτρινη σε κύβους

1 μεγάλο ποτήρι κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 σφηνάκι ούζο

1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κύβο + λίγο νερό

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

1/3 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

2 κ.σ. μεγάλες βούτυρο ή μαργαρίνη . 1 μέσα στη μπεσαμέλ και 1 λιωμένη για την επιφάνεια

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο

1 κούπα τριμμένο τυρί, μισό για την κρέμα, μισό για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, σε λιγότερο χρόνο, να κρατάνε.

Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα ρίχνουμε στο μεγάλο λαδωμένο πυρέξ.

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο.

Χαμηλώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να μαραθούν οι πιπεριές.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο , ρίχνουμε τον κύβο με το νεράκι και τέλος το φρέσκο θυμάρι.

Αφήνουμε να εξατμιστεί δυο λεπτά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2-3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να πήξει πολύ η κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο πάνω στα μακαρόνια.

Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, ανάβουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κι ανακατεύουμε να διαλυθεί, ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο, τη μισή μαργαρίνη και το μισό τυρί, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Η κρέμα πρέπει να είναι αραιή.

Σε περίπτωση που μας βγει πηχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό για να την κάνουμε πιο αραιή.

Με τις πρώτες φούσκες στην επιφάνεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κοτόπουλο και τη στρώνουμε καλά.

Τέλος, κουνάμε όλο το ταψί, μπρος πίσω, ώστε η κρέμα να εισχωρήσει και λίγο μέσα στο μείγμα.

Την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη την απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην κρέμα για να κάνει μια ωραία κρούστα και ραντίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου να ροδίσει ελαφρά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το αφήνουμε ένα 15λεπτο και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.

Κοτόπουλο µε Τυρί

Η συνταγή για κοτόπουλο με τυρί.