Υλικά
υλικά
500 γρ. κοτόπουλο ψαχνό, σε κομμάτια 4 εκ.
3 πράσινες πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια
για τη μαρινάδα:
1/2 φλ.τσ. χυμό λεμονιού
1/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1 κ.γ. πιπέρι Αleppo (σε καταστήματα μπαχαρικών)
1 κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο
3-4 σκ.σκόρδου λυωμένες
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
3 σκ.σκόρδο λυωμένες
10-12 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Χτυπάμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας καλά.
Βάζουμε σε δοχείο που κλείνει τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
Κατόπιν, τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα ή σε τηγάνι με αυλάκια και φυσικά, σε ψησταριά.
Τα συνοδεύουμε με σάλτσα που θα φτιάξουμε αναμειγνύοντας τα υλικά με το γιαούρτι.