Καρπάτσιο ανανά με πράσινο λεμόνι και βασιλικό
---
Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά το μεγαλύτερο VIP τραπέζι του πλανήτη! Ο Gastone Lenotre, κορυφαίος πρεσβευτής της υψηλής γεύσης και της art de vivre a la frangaise, γαστρονομεί στην Αθήνα προς τιμήν των «Αθανάτων» και των VIP προσκεκλημένων των σημαντικότερων Ολυμπιακών Χορηγών. Διαπιστευτήρια, προθέσεις, γαστρονομικό concept, «σκηνικό», συν επτά αντιπροσωπευτικά ολυμπιακά πιάτα, που σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν ειδικά για το ΕΥ στα άδυτα του Οίκου Lenotre, στο Παρίσι.
Υλικά
Υλικά (για 1 πιάτο)
100 γρ. λεπτές φέτες ανανά
Σορμπέ λάιμ
Ροδέλες λάιμ
Σιρόπι
100 γρ. νερό
110 γρ. ζάχαρη
1 μπαστουνάκι βανίλιας, χαραγμένο
1 αστεροειδές γλυκάνισο
Πιπέρι, δυόσμος, βασιλικός
Παρασκευή
Σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γλυκάνισο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι, δυόσμο και βασιλικό.
Σερβίρουμε τις φέτες του ανανά και τις περιχύνουμε με το σιρόπι.
Στο κέντρο βάζουμε μια μπάλα σορμπέ λάιμ.
Διακοσμούμε με ροδέλες λάιμ.