Υλικά
500 γρ. μύδια, κυδώνια και γυαλιστερές Υλικά (για 4 άτομα)
Λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο (μαραθόριζα)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
20 ml παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
1 πακέτο λιγκουίνι
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι και το φινόκιο, προσθέτουμε τα όστρακα, πλυμένα και καθαρισμένα, δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βρασμένα σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα πασπαλίζουμε με το μάραθο, τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και το βούτυρο και σερβίρουμε.