Follow us

Τσάτνεϊ σύκων με ξηρούς καρπούς

Τσάτνεϊ σύκων με ξηρούς καρπούς

Υλικά

5-7 σύκα, ανάλογα με το μέγεθος
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
Από 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 ξύλο κανέλας
1φύλλο δάφνης
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε ανάλογο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ξίδι, το μέλι, τα σύκα, την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να λιώσουν αρκετά τα σύκα, 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Σε ένα βουτυρωμένο τηγανάκι καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς, χωριστά το κάθε είδος, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρούμε από το μείγμα των σύκων τη δάφνη και την κανέλα και ανακατεύουμε το μείγμα να πάρει υφή πουρέ. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Το τσάτνεϊ συνοδεύει λευκό κατσικίσιο ή άλλο παρόμοιο τυρί, καθώς και κρύα κρεατικά και ψητά.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…