Follow us

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή. Τυπικά, το άνοιγμα του φύλλου, η τεχνική του, το πόσο τραγανό είναι, είναι ένα από τα στοιχεία της μαγειρικής μυθολογίας, ίσως διότι λίγοι ξέρουν να το φτιάχνουν πλέον, ενώ η γέμιση, που εμφανίζεται σε άπειρες παραλλαγές, προκαλεί τη φαντασία ή ικανοποιεί την ανάγκη μας για comfort food μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.
Βεβαίως, το θέμα του φύλλου έχει λυθεί, αφού υπάρχουν στην αγορά μια ολόκληρη σειρά έτοιμα, καλής ποιότητας φύλλα, που μας λύνουν τα χέρια. Όσον αφορά τη γέμιση, εκτός από τις ιδέες που ακολουθούν, στο αρχείο μας θα βρείτε και πολλές άλλες.

Για ανοιξιάτικες "πράσινες” πίτες ρίξτε μια ματιά εδώ.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, "ένα κι ένα" για ουζάκι και τσίπουρο!