Follow us

Fine Dining: Τα high end εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι fans της υψηλής γαστρονομίας.

TASTY WEEKS FINE DINING 2021

Μέχρι ο κορονοϊός να μας χτυπήσει την πόρτα και ανατρέψει τα πάντα στην εστίαση αλλά και στη ζωή μας γενικότερα, υπήρχαν κάποια μέρη της πόλης στα οποία δεν βγαίναμε απλά για φαγητό. Ξέρεις, εκείνα τα εστιατόρια όπου θα επιλέξεις για μια ειδική περίσταση και στο οποίο η όλη γευστική διαδικασία συνδυάζεται με την κομψότητα του χώρου και την ιδανική ατμόσφαιρα. Εκεί δηλαδή όπου το dining γίνεται πραγματικά fine.

Από αυτά ακριβώς τα εστιατόρια μας λείπουν οι πραγματικές γευστικές εμπειρίες από βραβευμένους σεφ, η δημιουργικότητα της κουζίνας τους και οι γεύσεις που επεκτείνουν τα όρια της εγχώριας γαστρονομίας.

Aleria

Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα.

CTC

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης μετατρέπει άριστες πρώτες ύλες σε γαστρονομικά έργα τέχνης. Ευρωπαϊκός "αέρας" και σίγουρα ξεχωριστό φαγητό έχουν δημιουργήσει fans της κουζίνας του. Όταν με το καλό ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια, το CTC θα βρίσκεται σε νέο σποτ, στον Κεραμεικό.

Simul

Το εστιατόριο του Κολωνακίου βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και ωριμάζει γευστικά με ποιοτικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής εμπλουτισμένα με διεθνείς πινελιές. Ο chef Νίκος Θωμάς και η ομάδα του εξακολουθούν να πειραματίζονται με εκλεκτά υλικά. Όσο τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, το Simul έχει εγκαινιάσει την υπηρεσία Casa by Simul όπου μπορείς να απολαύσεις τα εξαιρετικά του πιάτα στο σπίτι σου.

Σπονδή

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της Ελλάδας με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού.

Hytra

Υψηλής ποιότητας κουζίνα που αναδεικνύει τις ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές, εξίσου υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα, φιλοξενία και service. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εστιατορίου που βρίσκεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, γεγονός που διαμορφώνει και τη γενικότερη φιλοσοφία στη Hytra.

Varoulko Seaside

Δεν χωρά αμφιβολία πως όταν γίνεται λόγος για υψηλή γαστρονομία που μυρίζει θάλασσα στην Αθήνα, ένα όνομα έρχεται αυτομάτως στο μυαλό όλων. Δεν είναι άλλο από εκείνο του Λευτέρη Λαζάρου, που (θα) εξακολουθεί να προσφέρει δημιουργικές γεύσεις στο γνωστό του spot, το Varoulko, στο Μικρολίμανο.

Botrini's

Το εστιατόριο Botrini's αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι, που επιθυμούσε να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Η δημιουργία του εστιατορίου του όμως πέτυχε πολλά παραπάνω, φτάνοντας μέχρι το υψηλότερο επίπεδο, πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.

Βασίλαινας

Αφήνοντας εδώ και λίγα χρόνια πίσω τον Πειραιά, όπου πρωτοξεκίνησε το 1920, βρήκε τη νέα του στέγη στην καρδιά της Αθήνας, σε έναν εντυπωσιακό χώρο με έντονη προσωπικότητα. Υπηρετεί μία σύγχρονη ελληνική δημιουργική κουζίνα, με υλικά υψηλής ποιότητας και προσήλωση στην άρτια εκτέλεση.

Hervé

Ο Herve Pronzato επέτρεψε στην εστιατορική Αθήνα με ένα σχεδόν speakeasy fine dining εστιατόριο, πιστό στη φιλοσοφία και τη δημιουργικότητα του σημαντικού σεφ.

Πάρε και εσύ μέρος στις Tasty Weeks Tasty Awards 2021 και κέρδισε ένα τραπέζι σε κάποιο από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας. Μπες στο Instagram του Tasty Guide και μάθε πώς.

Επίσης...

International Cuisines: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγεί κάθε λάτρης των διεθνών γεύσεων.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Περισσότερα από

Fish & Seafood: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγεί κάθε φίλος της καλής ψαροφαγίας.

Ας μιλήσουμε λίγο για την υπεύθυνη ψαροφαγία

Πότε είναι τελικά η ιδανικότερη περίοδος για να φας ψάρι και γιατί.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου (Two Minutes Angie) μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Fooding & Drinking: Τα μέρη που μας λείπουν περισσότερο

Εστιατόρια και μπαρ που συνδυάζουν έξοχα ποτό και φαγητό.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο cocktail and food pairing

Μερικές πολύ συγκεκριμένες και κατευθύνσεις για να συνδυάσεις ποτό και φαγητό.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Βασίλης Δημαράς μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

All Time Classics: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι λάτρεις του κλασικού.

Όλα όσα κάνουν κλασικό ένα εστιατόριο

Τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να θεωρηθεί all time classic.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Ελένη Ψυχούλη μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Το μέλλον του fine dining

Πώς η πανδημία άλλαξε τα πάντα και στην haute cuisine.