ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Fine Dining: Τα high end εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι fans της υψηλής γαστρονομίας.

TASTY WEEKS FINE DINING 2021

Μέχρι ο κορονοϊός να μας χτυπήσει την πόρτα και ανατρέψει τα πάντα στην εστίαση αλλά και στη ζωή μας γενικότερα, υπήρχαν κάποια μέρη της πόλης στα οποία δεν βγαίναμε απλά για φαγητό. Ξέρεις, εκείνα τα εστιατόρια όπου θα επιλέξεις για μια ειδική περίσταση και στο οποίο η όλη γευστική διαδικασία συνδυάζεται με την κομψότητα του χώρου και την ιδανική ατμόσφαιρα. Εκεί δηλαδή όπου το dining γίνεται πραγματικά fine.

Από αυτά ακριβώς τα εστιατόρια μας λείπουν οι πραγματικές γευστικές εμπειρίες από βραβευμένους σεφ, η δημιουργικότητα της κουζίνας τους και οι γεύσεις που επεκτείνουν τα όρια της εγχώριας γαστρονομίας.

Aleria

Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα.

CTC

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης μετατρέπει άριστες πρώτες ύλες σε γαστρονομικά έργα τέχνης. Ευρωπαϊκός "αέρας" και σίγουρα ξεχωριστό φαγητό έχουν δημιουργήσει fans της κουζίνας του. Όταν με το καλό ανοίξουν και πάλι τα εστιατόρια, το CTC θα βρίσκεται σε νέο σποτ, στον Κεραμεικό.

Simul

Το εστιατόριο του Κολωνακίου βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και ωριμάζει γευστικά με ποιοτικά πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής εμπλουτισμένα με διεθνείς πινελιές. Ο chef Νίκος Θωμάς και η ομάδα του εξακολουθούν να πειραματίζονται με εκλεκτά υλικά. Όσο τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, το Simul έχει εγκαινιάσει την υπηρεσία Casa by Simul όπου μπορείς να απολαύσεις τα εξαιρετικά του πιάτα στο σπίτι σου.

Σπονδή

Από το 1996 μέχρι και σήμερα, η Σπονδή γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας ενώ παράλληλα είναι και το πρώτο εστιατόριο της Ελλάδας με δύο αστέρια Michelin. Κάθε επισκέπτης βιώνει ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στη μοντέρνα γαλλική, υψηλή κουζίνα, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης, του μοντερνισμού και του κλασσικού.

Hytra

Υψηλής ποιότητας κουζίνα που αναδεικνύει τις ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές, εξίσου υψηλής ποιότητας ατμόσφαιρα, φιλοξενία και service. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εστιατορίου που βρίσκεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, γεγονός που διαμορφώνει και τη γενικότερη φιλοσοφία στη Hytra.

Varoulko Seaside

Δεν χωρά αμφιβολία πως όταν γίνεται λόγος για υψηλή γαστρονομία που μυρίζει θάλασσα στην Αθήνα, ένα όνομα έρχεται αυτομάτως στο μυαλό όλων. Δεν είναι άλλο από εκείνο του Λευτέρη Λαζάρου, που (θα) εξακολουθεί να προσφέρει δημιουργικές γεύσεις στο γνωστό του spot, το Varoulko, στο Μικρολίμανο.

Botrini's

Το εστιατόριο Botrini's αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι, που επιθυμούσε να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Η δημιουργία του εστιατορίου του όμως πέτυχε πολλά παραπάνω, φτάνοντας μέχρι το υψηλότερο επίπεδο, πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.

Βασίλαινας

Αφήνοντας εδώ και λίγα χρόνια πίσω τον Πειραιά, όπου πρωτοξεκίνησε το 1920, βρήκε τη νέα του στέγη στην καρδιά της Αθήνας, σε έναν εντυπωσιακό χώρο με έντονη προσωπικότητα. Υπηρετεί μία σύγχρονη ελληνική δημιουργική κουζίνα, με υλικά υψηλής ποιότητας και προσήλωση στην άρτια εκτέλεση.

Hervé

Ο Herve Pronzato επέτρεψε στην εστιατορική Αθήνα με ένα σχεδόν speakeasy fine dining εστιατόριο, πιστό στη φιλοσοφία και τη δημιουργικότητα του σημαντικού σεφ.

Πάρε και εσύ μέρος στις Tasty Weeks Tasty Awards 2021 και κέρδισε ένα τραπέζι σε κάποιο από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας. Μπες στο Instagram του Tasty Guide και μάθε πώς.

Επίσης...

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Ελένη Ψυχούλη μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Το μέλλον του fine dining

Πώς η πανδημία άλλαξε τα πάντα και στην haute cuisine.

Περισσότερα από

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Μπάμπης Δούκας μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Το hotel dining, η πανδημία και το (ελπιδοφόρο) μέλλον

Το ταξίδι συνδεόταν όλο και περισσότερο με την (υψηλή) γαστρονομία. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και μετά την πανδημία.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Ελένη Στασινοπούλου μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Ένας πλήρης οδηγός για τη γαλοπούλα

Το πουλερικό-πρωταγωνιστής των ημερών και οι τρόποι για το αξιοποιήσεις στο απόλυτο.

Ο καλλιτέχνης των premium κοπών Στράτος Δρακούλης

Μία συνέντευξη με τον άνθρωπο που άλλαξε τον όρο "κρεοπώλης" στην Ελλάδα.

Tasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Μάκης Πουνέντης μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη

Η επιλογή δεν είναι εύκολη. Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν οι άνθρωποι και τα εστιατόρια που γνωρίζουν πώς να το κάνουν.

100% Meat: Τα κρεατοφαγικά εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν αυτό το διάστημα οι λάτρεις του κρέατος.

Ξεκινούν οι Tasty Weeks!

Οι Tasty Weeks είναι μία νέα γιορτή γαστρονομίας που κρατά ζωντανή τη σύνδεση κοινού-εστιατορίων.