Follow us

100% Meat: Τα κρεατοφαγικά εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν αυτό το διάστημα οι λάτρεις του κρέατος.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ TASTY WEEKS 100% MEAT

Σε όλους μας λείπουν τα αγαπημένα μας εστιατόρια. Όποιες κι αν είναι οι διατροφικές προτιμήσεις του καθενός, εκείνο που νοσταλγούμε περισσότερο είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε μία προσεγμένη σάλα ή κάθε άλλον ιδιαίτερο χώρο, καθώς και οι αναμνήσεις που γεννά κάθε συγκέντρωση με φίλους και γνωστούς γύρω από ένα τραπέζι, πάνω από καλοφτιαγμένο φαγητό.

Μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες εστιατορίων της πόλης είναι ασφαλώς εκείνα που ειδικεύονται στο κρέας και είναι υποψήφια στην κατηγορία 100% Meat των Tasty Awards 2021.

Basegrill

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής -από εδώ έχουν περάσει αρκετοί πρωταγωνιστές της εγχώριας showbiz-, για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο.

Steak Alive

Η περιοχή του Κορυδαλλού έχει μπει δυναμικά στη λίστα με τα καλά κρεατάδικα και η βασικότερη αφορμή είναι το steak house που στεγάζεται στο αρχοντικό Γεράκη. Σπαλομπριζόλες και rib eyes, τεράστια Τοmahawk, burgers και κότσια, ακόμη και γουρουνοπούλα έχουν εδώ την τιμητική τους.

Κρητικός

Η αφορμή για πολλούς ώστε να κάνουν μία μίνι απόδραση στην Κάντζα, έχοντας στο μυαλό τους πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή μία επίσκεψη στη φημισμένη ταβέρνα και προορισμό για κάθε καλοφαγά του Λεκανοπεδίου που ξέρει να εκτιμά το πραγματικά καλό κρέας. Σπαλομπριζόλα και σιδηρόδρομος, πρόβατο και πολλά πολλά άλλα κάνουν τη διαφορά.

Drakoulis Dry & Raw

Δεν μιλάμε απλά για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και διαφορετικά steak departments της πόλης αλλά για μία -πλέον- από τις πιο ενδιαφέρουσες συμπράξεις της εστιατορικής Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί ο πρωτοπόρος του κρέατος Στράτος Δρακούλης έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον κορυφαίο σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Πρωταγωνιστές εδώ, ασφαλώς τα premium κοπής κρέατα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Wood

Εδώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν στηρίζεται μόνο στο να αναχθεί σε τέχνη το κρέας - υπάρχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναζήτηση των πρώτων υλών για κάθε τι που φτιάχνεται στην κουζίνα του. Στο Wood καταφθάνουν ολόκληρα ελληνικά ζώα και όλες οι παρασκευές γίνονται στην κουζίνα του, από την αρχή μέχρι το τέλος. Μπιφτέκια, burgers, λουκάνικα, φτιάχνονται εξαρχής από τους ανθρώπους του.

Γίδι

Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. O Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, έφερε το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας.

Meat & Grill Stories

Μετά από αρκετά χρόνια και αμέτρητα χιλιόμετρα στο κρέας και το ψήσιμο, πολλά επιτυχημένα pop up meat & grill events σε όλη την Ελλάδα και μετά από σχεδόν λαϊκή απαίτηση, η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδας της δημιούργησαν αυτό το πολύ ιδιαίτερο καρνοβορικό εστιατόριο. Βουβαλίσια σπαλομπριζόλα Σερρών, η τεράστια porter house αγελάδας, τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος στη σούβλα, Αργεντίνικη picanha, αφράτο μπιφτέκι και t-bone προβατίνας είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές που γίνονται εύκολα νοσταλγίσιμες.

Πάρε και εσύ μέρος στις Tasty Weeks Tasty Awards 2021 και κέρδισε ένα τραπέζι σε κάποιο από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας. Μπες στο Instagram του Tasty Guide και μάθε πώς.

Επίσης...

International Cuisines: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγεί κάθε λάτρης των διεθνών γεύσεων.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Περισσότερα από

Fish & Seafood: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγεί κάθε φίλος της καλής ψαροφαγίας.

Ας μιλήσουμε λίγο για την υπεύθυνη ψαροφαγία

Πότε είναι τελικά η ιδανικότερη περίοδος για να φας ψάρι και γιατί.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου (Two Minutes Angie) μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Fooding & Drinking: Τα μέρη που μας λείπουν περισσότερο

Εστιατόρια και μπαρ που συνδυάζουν έξοχα ποτό και φαγητό.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο cocktail and food pairing

Μερικές πολύ συγκεκριμένες και κατευθύνσεις για να συνδυάσεις ποτό και φαγητό.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Βασίλης Δημαράς μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

All Time Classics: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι λάτρεις του κλασικού.

Όλα όσα κάνουν κλασικό ένα εστιατόριο

Τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να θεωρηθεί all time classic.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Ελένη Ψυχούλη μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Fine Dining: Τα high end εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι fans της υψηλής γαστρονομίας.