ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη

ΚΡΕΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ TASTY WEEKS

Προφανώς και το task του τίτλου μπορεί να αναλυθεί από τους πιο εξειδικευμένους κρεατοφάγους του πλανήτη, με κάποιες επιλογές να είναι κάτι περισσότερο από ενδεδειγμένες. Για παράδειγμα, πολλοί θα μιλήσουν για τα ιαπωνικά μοσχάρια. Και αυτό θα βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Κάποιοι, πιο "διαβασμένοι", θα αναφέρουν το όνομα του Alexandre Polmard. Και θα έχουν δίκιο, καθώς το εξαιρετικό κρέας που παράγει η φάρμα της οικογένειάς του στην Λωρραίνη της Γαλλίας - η ράτσα που εκτρέφει λέγεται Ξανθιά της Ακουϊτένης (blonde d' Aquitaine)- είναι σύμφωνα με τους γευσιγνώστες είναι εφάμιλλο του Wagyu και του Black Angus.

Αναζητώντας το κορυφαίο κρέας του πλανήτη

Άλλοι πάλι θα μιλήσουν για χοιρινό, με τη λέξη κλειδί εδώ να είναι το Mangalica. Αν ο όρος δεν σου λέει απολύτως τίποτα, μάθε πως αναφερόμαστε σε μία φυλή γουρουνιού με καταγωγή την Ουγγαρία, που όμως προήλθε από τη διασταύρωση της ουγγρικής φυλής χοίρου με τη σέρβικη και εκείνη του ευρωπαϊκού μαύρου χοίρου. Το ζώο στην εμφάνισή του θυμίζει αρκετά πρόβατο, έχοντας παρεμφερές τρίχωμα (άλλοτε λευκό, άλλοτε ξανθό ή ακόμη και καστανό προς κόκκινο), ενώ είναι μεγαλόσωμο και αρκετά στρουμπουλό.

Το ποσοστό λίπους του κυμαίνεται από το 65-70%, με το άπαχο κρέας στο 30-35%, κάτι που το καθιστά τον πιο λιπαρό χοίρο του πλανήτη. Στις περισσότερες σύγχρονες φυλές χοίρου το ποσοστό βρίσκεται κοντά στο 50/50. Αλλά αυτό είναι και σημείο-κλειδί για τη γεύση του κρέατός του: Κοκκινωπό, highly marbled και με κρεμώδες λευκό λίπος, υψηλό σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά.

ΚΡΕΑΣ 2

Μπορείς να βρεις μία άψογη μπριζόλα οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξαρτήτως είδους και ράτσας. Αφού την δοκιμάσεις όμως, ξεκινάς την αναζήτηση για κάποια ακόμη καλύτερη. Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για να ξεχωρίσεις το καλό από το πραγματικά σπουδαίο κρέας. Οι συνθήκες στις οποίες εκτρέφονται τα ζώα, ο υψηλός βαθμός του marbling στο κρέας τους, η διαθεσιμότητά τους στην αγορά, οι προοπτικές που υπάρχουν στην κάθε ράτσα και ασφαλώς η γεύση και η υφή. Βεβαίως, σημαντικός παράγοντες είναι και η προσθήκη προσθέτων και ορμονών σε αυτά. Τέλος, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που διαχειρίζεται και ψήνεται η πρώτη ύλη.

Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα εστιατόρια στην Αθήνα, που γνωρίζουν πώς να το κάνουν. Τα αγαπημένα εστιατόρια της κατηγορίας 100% Meat.

Διάβασε περισσότερα για τις Tasty Weeks των Tasty Awards εδώ.

Επίσης...

International Cuisines: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγεί κάθε λάτρης των διεθνών γεύσεων.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Περισσότερα από

Fish & Seafood: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγεί κάθε φίλος της καλής ψαροφαγίας.

Ας μιλήσουμε λίγο για την υπεύθυνη ψαροφαγία

Πότε είναι τελικά η ιδανικότερη περίοδος για να φας ψάρι και γιατί.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου (Two Minutes Angie) μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Fooding & Drinking: Τα μέρη που μας λείπουν περισσότερο

Εστιατόρια και μπαρ που συνδυάζουν έξοχα ποτό και φαγητό.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο cocktail and food pairing

Μερικές πολύ συγκεκριμένες και κατευθύνσεις για να συνδυάσεις ποτό και φαγητό.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, ο Βασίλης Δημαράς μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα του έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

All Time Classics: Τα εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι λάτρεις του κλασικού.

Όλα όσα κάνουν κλασικό ένα εστιατόριο

Τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να θεωρηθεί all time classic.

Τasty Weeks: Εσένα ποιο εστιατόριο σου έλειψε περισσότερο;

Αυτή την εβδομάδα, η Ελένη Ψυχούλη μιλά για τα εστιατόρια και όλα όσα της έλειψαν από τον κόσμο της γεύσης κατά την περίοδο του lockdown.

Fine Dining: Τα high end εστιατόρια που μας λείπουν περισσότερο

Τα μέρη που νοσταλγούν οι fans της υψηλής γαστρονομίας.