ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Jean-Charles Metayer στο Island

Gastronomy Wednesdays στο Island με guest chef τον Jean - Charles Métayer.

ΖΑΝ ΣΑΡΛΣ ΜΕΤΑΓΙΕΡ

Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας δίνοντας έμφαση για άλλη μια χρονιά στην υψηλή γαστρονομία, αφιερώνει μια Τετάρτη κάθε μήνα σε ένα βραβευμένο chef. Τη Τετάρτη 15 Ιουλίου φιλοξενεί τον βραβευμένο Γάλλο chef, Jean - Charles Métayer.

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της. Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής "Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια εργάζεται στο Fleur de Sel (1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin. Εκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το "MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne). Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία.

Σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous-chef (1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι. Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις. Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές.

Στη συνέχεια ο Jean θήτευσε ως Executive Chef σε προορισμούς υψηλού κύρους και υψηλής γαστρονομικής σημασίας, σε κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων σε Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία και Ελλάδα. Το χρονικό διάστημα 2012-2017 εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο το Premiere. Η επιτυχημένη του προϋπηρεσία κορυφώνεται στο εστιατόρια του Grischa Hotel στο Νταβός που εργάστηκε ως executive chef για 3 χρόνια.

Ο Jean-Charles Metayer στο Island
ISLAND ΜΕΤΑΓΙΕΡ 1

Από το 2019 έως και σήμερα ο Jean-Charles Métayer επιστρατεύει το χάρισμα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στο νέο του ρόλο ως Consultant Executive Chef στο εστιατόριο Santoro του Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του διακεκριμένου chef σε ένα ξεχωριστό μενού ειδικά διαμορφωμένο για το Gastronomy Wednesdays στο Island. Tη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα ντύνει μελωδικά με ένα live performance η Rossana Mailan. Το Gastronomy Wednesdays του Island επιμελείται ο Νίκος Δαδίτσιος με τη Square 22 και τα κρασιά είναι ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

Επίσης...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επιστρέφει στον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ

Mε την πιο γλυκιά σειρά, "ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ".

Νέο Πτι-Μπερ κλασσικό χωρίς ζάχαρη

Το πρώτο προϊόν στην κατηγορία του με 0% ζάχαρη.

Περισσότερα από

ΒΕΡΓΙΝΑ και Λεωνίδας Κουτσόπουλος σε κοινή "διαδρομή"

Οι αξίες της ΒΕΡΓΙΝΑ, όπως η εκλεκτή πρώτη ύλη, η αυθεντικότητα, η γνώση, η αφοσίωση, βρίσκουν την ιδανική τους έκφραση στο πρόσωπο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

LEARNING FOR LIFE: Μία μοναδική εμπειρία ζωής και μάθησης από την Diageo

Το LEARNING FOR LIFE έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε 18 νέους να αποκτήσουν απαραίτητα εφόδια προκειμένου να ενταχθούν με επιτυχία στους κλάδους του Τουρισμού, της Εστίασης και της Φιλοξενίας.

Γενέθλια για το Bufala Gelato Χαλανδρίου

Η απόλυτη εμπειρία παγωτού Bufala Gelato έκλεισε έναν χρόνο παρουσίας στην Ιφικράτους.

Βραδιές γευσιγνωσίας στο σχεδία home

9,5 εβδομάδες γεμάτες μικρές γιορτές μέσα και γύρω από το σχεδία home.

"Υes, you can buy love" στο νέο chillbox Μυκόνου

Ένα υπέροxo μείγμα από ελληνικό παγωμένο γιαούρτι και υπέροχες γεύσεις παγωτού στο Νησί των Ανέμων.

Το Ρύζι Basmati της 3αλφα μεγάλωσε και έγινε 1 κιλού

Διπλάσια ποσότητα, για διπλάσιες στιγμές – νοερής - περιπλάνησης στα ψηλά οροπέδια του PENJAB της Ινδίας, όπου και καλλιεργείται.

ΙΟΝ WAFER: Η νέα γκοφρέτα της ΙΟΝ

Η γκάμα αποτελείται από τις ION WAFER Cocoa, ΙΟΝ WAFER Cocoa με βάφλα ολικής άλεσης και ΙΟΝ WAFER Cocoa με Stevia.

Έφτασε το νέο κατσικίσιο γιαούρτι από τη ΔΩΔΩΝΗ

Από 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας