ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Jean-Charles Metayer στο Island

Gastronomy Wednesdays στο Island με guest chef τον Jean - Charles Métayer.

ΖΑΝ ΣΑΡΛΣ ΜΕΤΑΓΙΕΡ

Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας δίνοντας έμφαση για άλλη μια χρονιά στην υψηλή γαστρονομία, αφιερώνει μια Τετάρτη κάθε μήνα σε ένα βραβευμένο chef. Τη Τετάρτη 15 Ιουλίου φιλοξενεί τον βραβευμένο Γάλλο chef, Jean - Charles Métayer.

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της. Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής "Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια εργάζεται στο Fleur de Sel (1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin. Εκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το "MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne). Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία.

Σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous-chef (1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι. Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις. Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές.

Στη συνέχεια ο Jean θήτευσε ως Executive Chef σε προορισμούς υψηλού κύρους και υψηλής γαστρονομικής σημασίας, σε κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων σε Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία και Ελλάδα. Το χρονικό διάστημα 2012-2017 εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο το Premiere. Η επιτυχημένη του προϋπηρεσία κορυφώνεται στο εστιατόρια του Grischa Hotel στο Νταβός που εργάστηκε ως executive chef για 3 χρόνια.

Ο Jean-Charles Metayer στο Island
ISLAND ΜΕΤΑΓΙΕΡ 1

Από το 2019 έως και σήμερα ο Jean-Charles Métayer επιστρατεύει το χάρισμα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στο νέο του ρόλο ως Consultant Executive Chef στο εστιατόριο Santoro του Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του διακεκριμένου chef σε ένα ξεχωριστό μενού ειδικά διαμορφωμένο για το Gastronomy Wednesdays στο Island. Tη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα ντύνει μελωδικά με ένα live performance η Rossana Mailan. Το Gastronomy Wednesdays του Island επιμελείται ο Νίκος Δαδίτσιος με τη Square 22 και τα κρασιά είναι ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

Επίσης...

Vigo Kombucha: Ο "διάσημος" μύκητας που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Μαύρο και λευκό τσάι με εκχυλίσματα φρούτων, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλυκαντικά, χωρίς συντηρητικά.

CUCUMIS: Φέτος στις γιορτές διάλεξε κάτι διαφορετικό

Μία διαφορετική πρόταση για όλους εκείνους που δεν στέκονται μόνο στα αλκοολούχα ποτά.

Περισσότερα από

Τα προϊόντα Ροδούλα τώρα και στο Σκλαβενίτη

Η Ροδούλα επεκτείνει το δίκτυο διανομής, τοποθετώντας τα προϊόντα της, στα καταστήματα Σκλαβενίτης.

Νέα οικογένεια κατσικίσιων προϊόντων από την ΔΩΔΩΝΗ

Το ανανεωμένο κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ είναι ήδη διαθέσιμο σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Τα Mini Pick Crackers Παπαδοπούλου σε νέες συσκευασίες

Είναι μικρά αλλά έχουν ένταση και στις καινούριες συσκευασίες.

Staropramen, μία νόστιμη εκπρόσωπος της τσέχικης ζυθοποιίας

Η Staropramen έχει μια μακρά κληρονομιά καθώς παρασκευάζεται στο Smichov, στο κέντρο της Πράγας εδώ και 150 χρόνια.

Vine & Dine: Μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με τον Arnaud Bignon στο Kinsterna

Ο σπουδαίος σεφ ​​παρουσιάζει ένα ειδικά σχεδιασμένο Degustation Menu.

Τα Nachitos της El Sabor σου προσφέρουν την πιο παιχνιδιάρικη απόλαυση με μία μπουκιά

Μπορεί μία εμπειρία απόλαυσης να χωρέσει σε μία μπουκιά; Και όμως ναι!

Το πιο νόστιμο ΟneΒite Cake από τη ΔΩΔΩΝΗ και τον Χρήστο Μπάρκα

O Χρήστος Μπάρκας δημιούργησε το πιο λαχταριστό #onebitecake για μικρούς αλλά και μεγάλους chocolate lovers και προσκαλεί το κοινό σε ένα γευστικό διαγωνισμό.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επιστρέφει στον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ

Mε την πιο γλυκιά σειρά, "ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ".

Νέο Πτι-Μπερ κλασσικό χωρίς ζάχαρη

Το πρώτο προϊόν στην κατηγορία του με 0% ζάχαρη.