Follow us

Ο Jean-Charles Metayer στο Island

Gastronomy Wednesdays στο Island με guest chef τον Jean - Charles Métayer.

ΖΑΝ ΣΑΡΛΣ ΜΕΤΑΓΙΕΡ

Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας δίνοντας έμφαση για άλλη μια χρονιά στην υψηλή γαστρονομία, αφιερώνει μια Τετάρτη κάθε μήνα σε ένα βραβευμένο chef. Τη Τετάρτη 15 Ιουλίου φιλοξενεί τον βραβευμένο Γάλλο chef, Jean - Charles Métayer.

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της. Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής "Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια εργάζεται στο Fleur de Sel (1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin. Εκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το "MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne). Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία.

Σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous-chef (1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι. Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις. Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές.

Στη συνέχεια ο Jean θήτευσε ως Executive Chef σε προορισμούς υψηλού κύρους και υψηλής γαστρονομικής σημασίας, σε κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων σε Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία και Ελλάδα. Το χρονικό διάστημα 2012-2017 εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο το Premiere. Η επιτυχημένη του προϋπηρεσία κορυφώνεται στο εστιατόρια του Grischa Hotel στο Νταβός που εργάστηκε ως executive chef για 3 χρόνια.

Ο Jean-Charles Metayer στο Island
ISLAND ΜΕΤΑΓΙΕΡ 1

Από το 2019 έως και σήμερα ο Jean-Charles Métayer επιστρατεύει το χάρισμα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στο νέο του ρόλο ως Consultant Executive Chef στο εστιατόριο Santoro του Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του διακεκριμένου chef σε ένα ξεχωριστό μενού ειδικά διαμορφωμένο για το Gastronomy Wednesdays στο Island. Tη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα ντύνει μελωδικά με ένα live performance η Rossana Mailan. Το Gastronomy Wednesdays του Island επιμελείται ο Νίκος Δαδίτσιος με τη Square 22 και τα κρασιά είναι ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

Επίσης...

Ο απόλυτος προορισμός των spirits & cigar aficionados στην Πάρο

Στην Κάβα Ιωσήφ θα βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Παγωτό παρμεζάνα, με λευκή τρούφα ή σαμπάνια-τριαντάφυλλο;

Γίνε εσύ ο δημιουργός της επόμενης γεύσης ΚΑΥΑΚ και δοκίμασε τη γεύση που θα δημιουργηθεί για σένα.

Περισσότερα από

Η νόστιμη ανανέωση του Chillbox

Τι είναι τετράγωνο, φούξια και χωράει την απόλυτη ευτυχία;

Νέα, ανανεωμένη συσκευασία για το γάλα με κακάο ΔΩΔΩΝΗ

Το αγαπημένο φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ με κακάο είναι ήδη διαθέσιμο με ανανεωμένο, δυναμικό εικαστικό.

"Ζαχαροπλάθουμε και Μαθαίνουμε Μαζί"

Το πρώτο online Masterclass από τη ΓΙΩΤΗΣ και τον ταλαντούχο Masterchef Σταύρο Βαρθαλίτη.

Το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό σε λαχταριστή προσφορά

Για όλο τον Μάιο, οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν το αγαπημένο γιαούρτι σε συσκευασία 2+1 δώρο.

Νέοι κύβοι Knorr: Πλούσια γεύση χωρίς αλάτι

Μία ολόφρεσκη και πρωτοποριακή γευστική πρόταση έρχεται από την Knorr, με τους νέους κύβους χωρίς αλάτι.

Μία σουρεαλιστική ματιά στον κόσμο του παγωτού

H ελληνική εταιρεία παγωτού Kayak μας μεταφέρει στον κόσμο του παγωτού της με ένα σουρεαλιστικό video

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης στη νέα σειρά μαγειρικής από τη ΔΩΔΩΝΗ

Μία παρέα που ολοένα και θα μεγαλώνει και θα επιφυλάσσει εκπλήξεις, διαγωνισμούς και πολλά giveaways.

Vigo Kombucha: Ο "διάσημος" μύκητας που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν

Μαύρο και λευκό τσάι με εκχυλίσματα φρούτων, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλυκαντικά, χωρίς συντηρητικά.

CUCUMIS: Φέτος στις γιορτές διάλεξε κάτι διαφορετικό

Μία διαφορετική πρόταση για όλους εκείνους που δεν στέκονται μόνο στα αλκοολούχα ποτά.

Τα προϊόντα Ροδούλα τώρα και στο Σκλαβενίτη

Η Ροδούλα επεκτείνει το δίκτυο διανομής, τοποθετώντας τα προϊόντα της, στα καταστήματα Σκλαβενίτης.