ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λικέρ από Φύλλα Δάφνης

Πώς θα φτιάξετε λικέρ από φύλλα δάφνης.

ΛΙΚΕΡ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

Υλικά

25 φύλλα δάφνης

500 ml τσίπουρο

Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε γρήγορα τα φύλλα της δάφνης, για να μη χάσουν τα αρωματά τους, και τα στεγνώνουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα.

Βάζουμε τα φύλλα μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και ρίχνουμε το τσίπουρο.

Κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα.

Καλό είναι να βάλουμε ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία, για να μη ξεχάσουμε ποια ημέρα πρέπει να βγει.

Μετά από ένα μήνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε νερό και ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου, και κατεβάζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στη γυάλα με τα φύλλα και το τσίπουρο.

Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες στο ίδιο σημείο. (Βάζουμε άλλο αυτοκολλητάκι).

Μετά 20 ημέρες, φιλτράρουμε το λικέρ με διπλό φίλτρο χάρτινο του καφέ και το ξαναβάζουμε στη γυάλα να ξεκουραστεί για 3 μήνες.

Επίσης...

Αρωματικό Λικέρ Αρμπαρόριζα

Η συνταγή για αρωματικό λικέρ αρμπαρόριζα.

Λικέρ Φουντούκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ φουντούκι.

Περισσότερα από

Ποτό

Λικέρ με Δυόσμο και Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με δυόσμο και μέντα.

Λικέρ με Ροδοπέταλα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ με ροδοπέταλα.

Λικέρ Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ λεμονιού.

Λικέρ Βερίκοκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ βερίκοκο.

Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ με βύσσινο ή κεράσι.

Λικέρ με Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με μέντα.

Πώς θα φτιάξεις τη Rosita

Η συνταγή για το Negroni του καλοκαιριού.

Πώς θα φτιάξεις το Espresso Martini

Η συνταγή για το κλασικό κοκτέιλ με βότκα, λικέρ καφέ και espresso.

Πώς θα φτιάξεις το Rum Swizzle

Η συνταγή για το (ανεπίσημο) εθνικό κοκτέιλ των Βερμούδων.

Πώς θα φτιάξεις το Brain-Duster

Η συνταγή για το ξεχασμένο κοκτέιλ με rye ουίσκι, αψέντι και βερμούτ.