ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λικέρ Μήλο

Πώς θα φτιάξετε λικέρ μήλο.

ΛΙΚΕΡ ΜΗΛΟ

Υλικά

1 κιλό μήλα αρωματικά

480 ml. βότκα

480 ml κονιάκ

190 γρ. ζάχαρη

130 ml. νερό

2-3 ξυλάκια κανέλας

10 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυδωνάτα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.

Περιχύνουμε τα μήλα με τη βότκα και το κονιάκ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.

Ανοίγουμε το βάζο, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και φιλτράρουμε πολύ καλά (2-3 φορές) έτσι ώστε να πάρουμε καθαρό υγρό χωρίς ίχνος από υπολείμματα μήλου.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Ρίχνουμε στο βάζο το σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθεί με το υγρό που είχαμε προηγουμένως φιλτράρει.

Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε να περάσει ένας μήνας πριν το δοκιμάσουμε.

Επίσης...

Αρωματικό Λικέρ Αρμπαρόριζα

Η συνταγή για αρωματικό λικέρ αρμπαρόριζα.

Λικέρ Φουντούκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ φουντούκι.

Περισσότερα από

Ποτό

Λικέρ με Δυόσμο και Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με δυόσμο και μέντα.

Λικέρ με Ροδοπέταλα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ με ροδοπέταλα.

Λικέρ Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ λεμονιού.

Λικέρ Βερίκοκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ βερίκοκο.

Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ με βύσσινο ή κεράσι.

Λικέρ με Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με μέντα.

Πώς θα φτιάξεις τη Rosita

Η συνταγή για το Negroni του καλοκαιριού.

Πώς θα φτιάξεις το Espresso Martini

Η συνταγή για το κλασικό κοκτέιλ με βότκα, λικέρ καφέ και espresso.

Πώς θα φτιάξεις το Rum Swizzle

Η συνταγή για το (ανεπίσημο) εθνικό κοκτέιλ των Βερμούδων.

Πώς θα φτιάξεις το Brain-Duster

Η συνταγή για το ξεχασμένο κοκτέιλ με rye ουίσκι, αψέντι και βερμούτ.