ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πώς θα φτιάξεις τη Rosita

Η συνταγή για το Negroni του καλοκαιριού.

ROSITA

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που δημιουργήθηκαν ποτέ στον κόσμο των μπαρ. Ακόμη και αν το εξετάσουμε με όρους ισορροπίας, κατορθώνει να κερδίσει ακόμη και εκείνους που δεν θα αυτοχαρακτηρίζονταν ακριβώς bittersweet lovers. Οι παραλλαγές του κλασικού cocktail είναι ασφαλώς άπειρες. Εμείς, θα επικεντρωθούμε στη Rosita. Η κατά κάποιο τρόπο "μεξικάνικη" εκδοχή του Negroni είναι ουσιαστικά μία πιο ξηρή έκφανσή του με τεκίλα ή mezcal αντί για gin, καθώς και την προσθήκη dry vermouth. Θεωρείται ένα modern classic ποτό, που σερβίρεται όσο πιο παγωμένο γίνεται. Η συνταγή της Rosita καταγράφηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο The Bartender's Bible του Gary Regan, τον Οκτώβριο του 1991.

Υλικά

1 μεζούρα τεκίλα ή mezcal

1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ

1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ

1/2 μεζούρα Campari

1 σταγόνα Angostura bitters

Εκτέλεση

Βάζεις τα πρώτα 4 υλικά σε ένα mixing glass με πάγο και αναδεύεις.

Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο.

Προθέτεις τα bitters.

Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ, αφού πρώτα απελευθερώσεις τα έλαιά της.

Επίσης...

Λικέρ από Φύλλα Δάφνης

Πώς θα φτιάξετε λικέρ από φύλλα δάφνης.

Λικέρ Μήλο

Πώς θα φτιάξετε λικέρ μήλο.

Περισσότερα από

Ποτό

Αρωματικό Λικέρ Αρμπαρόριζα

Η συνταγή για αρωματικό λικέρ αρμπαρόριζα.

Λικέρ Φουντούκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ φουντούκι.

Λικέρ με Δυόσμο και Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με δυόσμο και μέντα.

Λικέρ με Ροδοπέταλα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ με ροδοπέταλα.

Λικέρ Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ λεμονιού.

Λικέρ Βερίκοκο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο λικέρ βερίκοκο.

Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λικέρ με βύσσινο ή κεράσι.

Λικέρ με Μέντα

Πώς θα φτιάξετε λικέρ με μέντα.

Πώς θα φτιάξεις το Espresso Martini

Η συνταγή για το κλασικό κοκτέιλ με βότκα, λικέρ καφέ και espresso.

Πώς θα φτιάξεις το Rum Swizzle

Η συνταγή για το (ανεπίσημο) εθνικό κοκτέιλ των Βερμούδων.