ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λικέρ Μαστίχας

Η συνταγή για σπιτικό λικέρ μαστίχας.

ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Υλικά

1 κιλό ζάχαρη

500 γρ. Νερό

1/2 κουταλάκι γλυκού ξινό

5 γρ. κοπανισμένη μαστίχα

1 κούπα τσίπουρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας στην αρχή.

Μόλις αρχίζει να έρχεται σε σημείο βρασμού, ρίχνουμε το ξινό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

Το αφήνουμε το σιροπάκι να χλιαρέψει και ρίχνουμε μέσα την κοπανισμένη μαστίχα.

Όταν κρυώσει τελείως ρίχνουμε και το τσίπουρο. Το φυλάμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Τις επόμενες ημέρες μπορούμε να το δοκιμάσουμε και να προσθέσουμε εάν δεν μας ικανοποιεί το άρωμα της μαστίχας λίγα ακόμη γραμμάρια κοπανισμένης μαστίχας αναδεύοντας πάνω κάτω το μπουκάλι. Διαλύεται εύκολα λόγω του τσίπουρου.

Επίσης...

Πώς θα φιτάξεις το Rum Swizzle

Η συνταγή για το (ανεπίσημο) εθνικό κοκτέιλ των Βερμούδων.

Πώς θα φτιάξεις το Brain-Duster

Η συνταγή για το ξεχασμένο κοκτέιλ με rye ουίσκι, αψέντι και βερμούτ.

Περισσότερα από

Ποτό

Πώς θα φτιάξεις το Tequila Sunrise

Η συνταγή για το ιδιαίτερο cocktail με τεκίλα.

Πώς θα φτιάξεις το Godfather

Η συνταγή για ένα κοκτέιλ που προφανώς δεν μπορείς να αρνηθείς.

Πώς θα φτιάξεις το Cosmopolitan

Η συνταγή για το κλασικό vodka cocktail.

Πώς θα φτιάξεις το Gold Rush

Η συνταγή για το ασυναγώνιστο whiskey cocktail.

Πώς θα φτιάξεις τη Mimosa

Η συνταγή για το πιο κομψό συνοδευτικό drink του brunch και μία αναβαθμισμένη εκδοχή του.

Πώς θα φτιάξεις τη Manarita

Η συνταγή για το κοκτέιλ με την τεκίλα Teremana.

Πώς θα φτιάξεις το Vodka Gimlet

Η συνταγή για το παγωμένο κλασικό cocktail, με την βότκα να αντικαθιστά το gin.

Πώς θα φτιάξεις το Aperol Spritz

Η συνταγή για το μάλλον πιο δημοφιλές ιταλικό απεριτίφ.

Πώς θα φτιάξεις το Gimlet

Η συνταγή για το κλασικό cocktail με London Dry Gin.

Πώς θα φτιάξεις τη Rosita

Η συνταγή για το Negroni του καλοκαιριού.