ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Υλικά

Για τη ζύµη:

300 γρ. χυµός πορτοκάλι

110 γρ. καλαµποκέλαιο

110 γρ. ελαιόλαδο

600 γρ. αλεύρι

2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ

Για τη γέµιση:

150 γρ. ξερά βερίκοκα

150 γρ. ξερά δαµάσκηνα

150 γρ. ξερά σύκα

50 γρ. ξανθές σταφίδες

50 γρ. αποφλοιωµένα αµύγδαλα

50 γρ. καρυδόψιχα

120 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γλ. κανέλα

1 πρέζα µοσχοκάρυδο

200 γρ. θυµαρίσιο µέλι

Εκτέλεση

Για τη ζύµη: Ανακατεύουµε όλα τα υλικά της ζύµης καλά και ζυµώνουµε µέχρι να φτιάξουµε µια αρκετά µαλακή ζύµη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί, σκεπασµένη.

Για τη γέµιση: Σε βαθύ µπολ ανακατεύουµε τα ξερά φρούτα κοµµένα στη µέση και τους ξηρούς καρπούς, χοντροκοµµένους. Ρίχνουµε το αλεύρι, τα µπαχάρια κι ανακατεύουµε.

Σε κατσαρόλα βάζουµε το µέλι να βράσει, ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα.

Μόλις αρχίσει να γίνεται σιρόπι, ρίχνουµε το µείγµα µε τους καρπούς και τα φρούτα.

Ανακατεύουµε καλά και το κατεβάζουµε από τη φωτιά. Το αφήνουµε να κρυώσει λίγο.

Ζυµώνουµε ελαφρώς το ζυµάρι µε τα χέρια και προσθέτουµε λίγο αλεύρι αν δούµε ότι η ζυµή είναι πολύ αραιή. Το στρώνουµε σε φόρµα για τάρτες 20 εκατ. (σε λεπτή στρώση).

Γεµίζουµε µε το µείγµα των ξηρών φρούτων, πιέζοντας ελαφρά να καθίσουν καλά και σκεπάζουµε την πίτα µε το υπόλοιπο ζυµάρι.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 150°C για 45’ περίπου.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Μανταρινάκι Γλυκό

Η συνταγή για γλυκό μανταρινάκι.