Follow us

Κίτρο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού κίτρο.

ΚΙΤΡΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά

1 κιλό φλούδες κίτρου

1 κιλό ζάχαρη

1 ½ ποτήρι νερό

Χυµό µισού λεµονιού

Εκτέλεση

Ξύνουµε ελαφρά τα κίτρα τα ξεπλένουµε καλά και αφαιρούµε τις φλούδες τους µε κοφτερό µυτερό µαχαίρι.

Κόβουµε τις φλούδες σε µικρά κοµµάτια και τις τοποθετούµε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Στραγγίζουµε και επαναλαµβάνουµε το βράσιµο για δύο ακόµη φορές.

Στραγγίζουµε και απλώνουµε τις φλούδες πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν για 2 έως 3 ώρες.

Σε κατσαρόλα βάζουµε το νερό µε τη ζάχαρη να βράσουν για 5-10 λεπτά.

Προσθέτουµε τις φλούδες και συνεχίζουµε το βρασµό για 5 λεπτά.

Αφήνουµε για 24 ώρες και ξαναβράζουµε µέχρι να δέσει το σιρόπι.

Προσθέτουµε το χυµό του λεµονιού και µοιράζουµε το γλυκό µας σε αποστειρωµένα βάζα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.