Follow us

Ζελέ με Γλυκό Κρασί, Πεπόνι και Δυόσμο

Παρηγοριά στις υπογλυκαιμίες μιας δίαιτας, το ζελέ έχει λίγες θερμίδες και μόνο γεύση και άρωμα από καλοκαιρινό φρούτο.

ΖΕΛΕ

Υλικά

Υλικά για 8 άτομα

600 ml λευκό σαμιώτικο κρασί

200 ml χυμό πορτοκάλι

χυμό από 1 λεμόνι

⅓ φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. νερό

20 γρ. ζελατίνη

1 πεπόνι

1 ματσάκι δυόσμο (ή μέντα)

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα σουρώνουμε, για να μας βγει διαυγές το ζελέ.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5'-6' σε κρύο νερό. Βάζουμε ½ φλιτζ. νερό μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει.

Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, 1-2 κορυφές δυόσμο και 1 αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 3' ακόμα από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

Περνάμε το σιρόπι από σουρωτήρι και το ρίχνουμε σε δοχείο ή μπολ. Προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Ρίχνουμε και το κρασί και ανακατεύουμε.

Με το ειδικό εργαλείο (παριζιέν) κόβουμε το πεπόνι σε μπαλίτσες και μοιράζουμε από 3-4 σε 8 ποτήρια.

Προσθέτουμε από 2-3 φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι και τα απογεμίζουμε με το ζελέ.

Μεταφέρουμε τα ποτήρια σε δίσκο και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

Θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 ώρες.

Σερβίρουμε το κάθε ποτήρι με μπαλίτσες πεπονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.