Follow us

Σοκολατένιες Αβγόφετες με Κεράσια

Και κάπως έτσι το πρωινό γίνεται γιορτή. Αλλά γιατί όχι και με τον καφέ ή με το τσάι;

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΑΒΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Υλικά

4 τσουρεκάκια με γέμιση πραλίνα

2 μεγάλα αβγά

400 γρ. γάλα φρέσκο

2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

50 γρ. ζάχαρη

300 γρ. κεράσια κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε τα τσουρέκια σε φετούλες, χοντρές όσο ένα δάχτυλο περίπου, και τις τοποθετούμε στριμωχτά τη μία στην άλλη σε ένα μικρό ταψί.

Γεμίζουμε τα κενά με τα μικρά κομματάκια που δεν γίνονται φέτες.

Απλώνουμε τα κεράσια σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο, μέχρι να πάρουμε ένα εντελώς λείο μίγμα.

Προσεκτικά το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσουν.

Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.