Follow us

Αληθινό Ζελέ Κεράσι

Όποιος έχει συνηθίσει τη γεύση των έτοιμων ζελέ δεν μπορεί να φανταστεί το μαγικό άρωμα και τη φινέτσα ενός σπιτικού ζελέ.

ΑΛΗΘΙΝΟ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

750 γρ. πολτό από φρέσκο κεράσι

750 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι

70 γρ. ζάχαρη

5 φύλλα ζελατίνας ή 25 γρ. σε σκόνη

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα κεράσια και ζυγίζουμε 750 γρ. πολτό.

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το ⅓ από τον πολτό μαζί με τη ζάχαρη.

Μαλακώνουμε τα φύλλα ή τη σκόνη ζελατίνας σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό και τη μεταφέρουμε στο κατσαρόλι με τον πολτό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Μεταφέρουμε στη συνέχεια το μίγμα σε φόρμα ή σε ένα ωραίο μπολ, που πριν θα το στρώσουμε με μεμβράνη, για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το ζελέ.

Ανακατεύουμε τα ολόκληρα κεράσια στο μίγμα και αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.