Follow us

Ρυζόγαλο με Σάλτσα Κεράσι

Το κλασικό ρυζόγαλο με την κανέλα ταιριάζει περισσότερο στον χειμώνα. Όσοι το τρώνε όμως κρύο, από το ψυγείο, ξέρουν πόσο υπέροχο είναι ένα κρύο ρυζόγαλο.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά

60 γρ. ρύζι γλασέ

180 γρ. νερό

300 ml φρέσκο γάλα

300 ml κρέμα γάλακτος

1 ξύλο κανέλας

60 γρ. ζάχαρη

1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ

Για τη σάλτσα κεράσι

200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

1 βανίλια

100 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κεράσια, τη βανίλια και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10'.

Πολτοποιούμε το μίγμα στο μούλτι, αλλά όχι εντελώς, ώστε να έχουμε τη γεύση από μερικά ολόκληρα κεράσια.

Αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Για το ρυζόγαλο, βάζουμε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζουμε, να βγάλει η κανέλα το άρωμά της.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ρύζι με το νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Όταν απορροφηθεί το νερό, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το γάλα, αφού αφαιρέσουμε την κανέλα.

Διαλύουμε σε 2 κ.σ. κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.

Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να δέσει το ρυζόγαλο.

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, το αφήνουμε να χλιάνει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, μοιράζουμε στην επιφάνεια τη σάλτσα κεράσι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.