Follow us

Ανοιχτή Πίτα με Βουτυράτη Ζύμη

Δεν είναι τάρτα. Δεν χρειάζεται να στρώσεις με επιμέλεια τη ζύμη σε ωραίο κόθρο, απλά φέρνεις προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Υλικά

400 γρ. φράουλες

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα

Για τη ζύμη

125 γρ. βούτυρο σε μικρά κυβάκια

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρόκο αβγού

2 κ.σ. γάλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Η ζύμη αυτή είναι σαν του κουραμπιέ: μην περιμένετε να βγει ελαστική.

Την κάνουμε μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις φράουλες, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ρηχό ταψάκι.

Πιέζουμε τη ζύμη με το χέρι να γίνει πλατιά, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο κόλλες χαρτί ψησίματος και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, μερικά εκατοστά μεγαλύτερο από την περιφέρεια του ταψιού μας.

Με τη βοήθεια του χαρτιού στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο της ταρτιέρας.

Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη μισή μαρμελάδα. Στρώνουμε από πάνω τις φράουλες με το σιρόπι τους και με κουταλάκι σκορπάμε κατά τόπους την υπόλοιπη μαρμελάδα.

Ακανόνιστα, φέρνουμε προς το εσωτερικό της ταρτιέρας τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν.

Ψήνουμε για 40' ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Ιδανικά, αυτή η πίτα τρώγεται ζεστή, από τον φούρνο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.