ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φράουλα, Γλυκό του Κουταλιού

Με τα γλυκά του κουταλιού ομολογώ πως δεν τα καταφέρνω. Καθένα έχει τα κρυμμένα μυστικά του, κάθε φρούτο και μια ιδιαιτερότητα. Όχι όμως και η φράουλα.

ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Υλικά

1 κιλό φράουλες

χυμό από 2 λεμόνια

1 κιλό ζάχαρη

½ φλιτζ. νερό

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες και τις πλένουμε.

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον χυμό των λεμονιών και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνουμε για μια νύχτα (8 ώρες) στο ψυγείο.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το νερό.

Τις βράζουμε για 5', φροντίζοντας να αφαιρέσουμε με κουτάλι τον αφρό (βγάζουν πολύ αφρό).

Σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε άλλες 8 ώρες στην κατσαρόλα.

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις φράουλες στην άκρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και δένουμε το σιρόπι.

Μόλις δέσει, ξαναρίχνουμε τις φράουλες και τις βράζουμε για άλλα 2'-3'.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.