ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Πίτα της Λωξάντρας

Η συνταγή για την πίτα της Λωξάντρας.

ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ

Υλικά

1400 γραµµ. φύλλα κρούστας

1 κιλό βούτυρο φρέσκο

Για την κρέµα:

2 1/2 κιλά γάλα

300 γραµµ. σιµιγδάλι ψιλό

500 γραµµ. ζάχαρη

3 αυγά

Για το σιρόπι:

1300 γραµµ. νερό

1300 γραµµ. ζάχαρη

300 γραµµ. γλυκόζη

χυµό από λεµόνι

Εκτέλεση

Για την κρέµα: Σε µια κατσαρόλα προσθέτουµε το γάλα και µισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουµε.

Σε µία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουµε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιµιγδάλι.

Μόλις βράσει το µίγµα της πρώτης κατσαρόλας, το προσθέτουµε στην δεύτερη κατσαρόλα σιγά, σιγά και ανακατεύουµε το µίγµα µας, έτσι ώστε να ενσωµατωθεί καλύτερα.

Βάζουµε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά µέχρι να ξαναπάρει βράση ανακατεύοντας πολύ καλά το µίγµα.

Έπειτα αφήνουµε την κρέµα να δέσει σε θερµοκρασία δωµατίου.

Φύλλα: Ταψί διάµετρος 45x30 εκ. Παίρνουµε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουµε σε διαστάσεις 10χ10.

Έπειτα παίρνουµε δύο, δύο φύλλα και γεµίζουµε στο κέντρο µια κουταλιά µικρή, κρέµα.

Τα τυλίγουµε καλά και τα σουρώνουµε στις άκρες.

Τοποθετούµε ένα, ένα τα κοµµάτια στο ταψί σφιχτά. Στην συνέχεια λιώνουµε το βούτυρο και το περιχύνουµε πάνω στα κοµµάτια έτσι ώστε να πάει σε όλα τα σηµεία.

Έπειτα βάζουµε το γλυκό σε προθερµασµένο φούρνο και το ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 1 ώρα περίπου.

Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά.

Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουµε το χυµό λεµονιού µέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουµε. Έπειτα το βράζουµε καλά µέχρι να δέσει.

Μόλις βγάλουµε το γλυκό από τον φούρνο πρώτα στραγγίζουµε το βούτυρο που απέµεινε στο ταψί.

Αµέσως µετά σιροπιάζουµε το γλυκό µε καυτό σιρόπι. Έπειτα περιµένουµε για µία περίπου ώρα µέχρι έτσι ώστε να είναι έτοιµο για σερβίρισµα, γαρνίρετε µε φιστίκι.

Επίσης...

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.