Follow us

Μανταρινόπιτα

Η συνταγή για μανταρινόπιτα.

ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 κεσεδάκια γιαούρτι

1 ποτήρι ζάχαρη

ξύσµα από 5 µανταρίνια (ή 2 πορτοκάλια)

1 ποτήρι οποιοδήποτε σπορέλαιο

1 ποτήρι χυµό στυµµένα µανταρίνια (ή πορτοκάλια)

6 αυγά

2 φακελάκια µπέικιν

2 βανίλιες

2 πακέτα φύλλα κρούστας

Για το σιρόπι:

2 µέρη ζάχαρη

3 µέρη νερό

φλούδα από 2 µανταρίνια (ή ένα πορτοκάλι)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά µαζί σε ένα ταψί µέχρι να οµογενοποιηθούν εκτός από τα φύλλα κρούστας.

Αφού τελειώσουµε το ανακάτεµα σπάµε ακατάστατα τα φύλλα κρούστας µέσα στο µείγµα και ανακατεύουµε.

Ψήνουµε το µίγµα στους 170 βαθµύς για περίπου 25’ µε 30’.

Σιρόπι: Βράζουµε σε σιγανή φωτιά για 15’ και περιχύνουµε την πίτα µας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.