Follow us

Πορτοκαλένια Δάχτυλα

Η συνταγή για πορτοκαλένια δάχτυλα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

• 6 ποτήρια αλεύρι

• 1/2 πορτοκάλι (το χυμό του)

• 3/4 φλιτζ. τσ. λάδι

• νερό όσο χρειαστεί

Για τη γέμιση:

• 1 1/2 ποτήρι αμύγδαλα

• 1 κ.σ. ανθόνερο

• 1 κ.γ. κανέλα

• 1 κ.σ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

• 4 ποτήρια ζάχαρη

• 4 ποτήρια νερό

• 1/2 λεμόνι

• 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και αφού πάρει βράση το αφήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ζυμώνοντας τα υλικά ώστε να γίνουν μια ζύμη ούτε σφιχτή, ούτε μαλακή.

Ετοιμάζουμε και τη γέμιση.

Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ζυμώνουμε με το ανθόνερο (είναι καλύτερα να ζυμωθούν).

Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε στενόμακρες λωρίδες.

Βάζουμε τη γέμιση στη μέση, διπλώνουμε δυο φορές και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας.

Τηγανίζουμε σε μπόλικο ζεστό λάδι και σε μέτρια φωτιά.

Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.

Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με αλεσμένα αμύγδαλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.