Follow us

Κορμός με Σταφύλια σε Τραγανό Φύλλο

Εντυπωσιακό στην όψη, συνδυάζει τη δροσιά του λεμονιού με τη γλύκα του σταφυλιού.

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Υλικά

Για τα σταφύλια

250 γρ. ρώγες από λευκή σταφίδα φρέσκια

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ

Για το παντεσπάνι

3 αβγά

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα

200 γρ. γάλα φρέσκο

2 αβγά

2 κ.σ. κορν φλάουρ

50 γρ. ζάχαρη

2 κοφτές κ.σ. βούτυρο

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος την επίπεδη λαμαρίνα του φούρνου.

Απλώνουμε σε λεπτό στρώμα το μίγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 10'. Μην περιμένετε να ροδίσει. Μόνο λίγο, ελαφρά.

Με μια βρεγμένη πετσέτα τυλίγουμε σε ρολό το παντεσπάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε την κρέμα: Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με πιρούνι τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους και το γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα σταφύλια με το αλκοόλ και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Απλώνουμε σε πιατέλα το παντεσπάνι και στρώνουμε κατά μήκος στη μία άκρη του την κρέμα και τα σταφύλια.

Τυλίγουμε σε ρολό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.