Follow us

Μπισκότα με Πετιμέζι

Με έτοιμο ή σπιτικό μούστο, το πετιμέζι αντικαθιστά τη ζάχαρη.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Υλικά

125 γρ. ελαιόλαδο

125 γρ. πετιμέζι

50 γρ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γλ. κανέλα

½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και με το χέρι μας ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.

Σταδιακά και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να πλάθεται σε μπισκότα (μπορούμε να προσθέσουμε 100 γρ. ψιλοκομμέμο καρύδι ή αμύγδαλο ή σταφίδες).

Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.

Σκεπάζουμε με άλλο ένα χαρτί και ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη. Το πάχος του εξαρτάται από το πόσο λεπτά θέλουμε να βγουν τα μπισκοτάκια μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί την επίπεδη λαμαρίνα του φούρνου.

Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα μπισκοτάκια και με σπάτουλα τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα (αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ψιλοκομμένο καρύδι). Ψήνουμε για 15'-17'.

Σε αυτόν τον χρόνο τα μπισκοτάκια θα σας φανούν μαλακά.

Μην ξεγελαστείτε και τα ψήσετε παραπάνω, γιατί σκληραίνουν μόνο όταν κρυώσουν.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.