Follow us

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

Υλικά

1½ λίτρο μούστο

1 φλιτζανάκι πετιμέζι

1 φλιτζ. (το κλασικό, όχι το μεγάλο) κορν φλάουρ

κανέλα & τριμμένο καρύδι για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Από τον κρύο μούστο αφαιρούμε 2 φλιτζάνια και διαλύουμε μέσα τους το κορν φλάουρ.

Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε αντικολλητική κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά (το γουόκ επίσης είναι ιδανικό) σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα και το πετιμέζι και τον μούστο με το κορν φλάουρ.

Σε δυνατή φωτιά, οπλισμένοι με υπομονή, ανακατεύουμε συνεχώς, απαλά, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το γλυκό.

Από τη στιγμή που θα βγάλει φουσκαλίτσες, θέλει 20' ανακάτεμα.

Για να τσεκάρουμε ότι έχει δέσει σωστά, βγάζουμε μια κουταλιά σε ένα καθαρό πιάτο.

Αν χαράξουμε ένα αυλάκι που δεν κλείνει, είναι έτοιμη.

Μεταφέρουμε τη μουσταλευριά ζεστή σε πιατέλα και την αφήνουμε 1 ώρα να δέσει η επιφάνεια.

Την πασπαλίζουμε με την κανέλα και το καρύδι και την αφήνουμε άλλη 1 ώρα να στερεοποιηθεί εντελώς.

Διατηρείται έως και 3 ημέρες εκτός ψυγείου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.