Follow us

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

½ φλιτζ. ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο

1 φλιτζ. γάλα

ξύσμα από 2 λεμόνια

½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι

½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη

άχνη για το πασπάλισμα

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στην κρέμα με το λεμόνι.

Βουτυρώνουμε μια ψηλή φόρμα για σουφλέ και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.

Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με άχνη και τρώμε το σουφλέ καυτό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.