ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

½ φλιτζ. ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο

1 φλιτζ. γάλα

ξύσμα από 2 λεμόνια

½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι

½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη

άχνη για το πασπάλισμα

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στην κρέμα με το λεμόνι.

Βουτυρώνουμε μια ψηλή φόρμα για σουφλέ και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.

Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με άχνη και τρώμε το σουφλέ καυτό.

Επίσης...

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.

Η Γαλλική Μηλόπιτα

Τη λένε κλαφουτί και γίνεται με οποιοδήποτε φρούτο.