ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

Υλικά

1 κούπα (μεγάλη) του καφέ ή του τσαγιού πετιμέζι

3½ κούπες νερό

1 φλιτζ. (το κλασικό, όχι το μεγάλο) κορν φλάουρ

κανέλα

τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

Διαλύουμε το πετιμέζι στο νερό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό μίγμα από πετιμέζι και νερό με το κορν φλάουρ.

Βάζουμε το υπόλοιπο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή στο γουόκ.

Προσθέτουμε και το μίγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μουσταλευριά.

Θέλει άλλα 20' υπομονή και ανακάτεμα από τη στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.

Μόλις δέσει, μεταφέρουμε τη μουσταλευριά σε μεγάλη χαμηλή πιατέλα. Η λεπτή στρώση που δημιουγείται της δίνει ακόμα καλύτερη γεύση και δένει καλύτερα με το καρύδι.

Μην περιμένετε να έχει την υφή κρέμας όσο είναι ζεστή. Απλώς θα πήξει λίγο.

Την αφήνουμε 1 ώρα περίπου, μέχρι να πιάσει κρούστα στην επιφάνεια. Την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με καρύδι και κανέλα.

Διατηρείται έως και 3 ημέρες εκτός ψυγείου.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.