Follow us

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

3 μήλα σε μικρά κυβάκια

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

βούτυρο αγελάδος για τα φορμάκια

Για το σιρόπι

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πιουν τα ζουμάκια τους.

Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βγάζουμε κρύα τη σφολιάτα από το ψυγείο και κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσσερις λωρίδες.

Απλώνουμε μήλο σε όλη την επιφάνεια της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε σε ρολό.

Με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε βουτυρωμένα φορμάκια για ταρτάκια, μάφιν ή ατομικά κεκάκια.

Πιέζουμε λίγο με το χέρι να πάρουν το σχήμα της φόρμας. Ψήνουμε για 30', μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια.

Όσο ψήνονται, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα μηλοπιτάκια στις φόρμες τους και μετά τα σιροπιάζουμε προσεκτικά με κουτάλι.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.