ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρεδάκια

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

75 γρ. σταφίδα ξανθή

140 γρ. βούτυρο αγελάδος

200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια

άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε σαν ροκανίδι τη σοκολάτα με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι.

Κόβεται πιο εύκολα αν προηγουμένως την αφήσουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και το βούτυρο σε κομματάκια, αφήνοντας περίπου 40 γρ. για το άλειμμα της επιφάνειας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βουτυρώνουμε ένα στενόμακρο ρηχό ταψί ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.

Απλώνουμε στον πάγκο το φύλλο της σφολιάτας, κρύο, από το ψυγείο, με τη φαρδιά του πλευρά προς τα κάτω.

Βάζουμε τη γέμιση στη μία άκρη και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.

Κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες.

Μεταφέρουμε το στρούντελ στο ταψί, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου για 40'-45'.

Μόλις κρυώσει λίγο, το πασπαλίζουμε με την άχνη. Τρώγεται ζεστό.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.