ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Γαλλική Μηλόπιτα

Τη λένε κλαφουτί και γίνεται με οποιοδήποτε φρούτο.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

4 μήλα κόκκινα, κομμένα σε χοντρά κυβάκια

1 κ.σ. μέλι

3 αβγά

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζ. γάλα

½ φλιτζ. σταφίδες

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γλ. κανέλα

2 βανίλιες

άχνη & κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας για κέικ ή σε μια ταρτιέρα απλώνουμε τα μήλα και τις σταφίδες.

Μοιράζουμε το μέλι πάνω στα μήλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Με το μίξερ ή με τον αβγοδάρτη χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν εντελώς και να φουσκώσουν. Θέλει αρκετό χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Απλώνουμε τον χυλό πάνω στα μήλα και ψήνουμε για 30'.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά το γλυκό να χλιάνει και το ξεφορμάρουμε. Σερβίρεται και αναποδογυρισμένη αλλά και όπως βγαίνει από τον φούρνο.

Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.