ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Μπουγάτσα

Η συνταγή για την απόλυτη μπουγάτσα.

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Υλικά

4 φύλλα κρούστας

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

3 αβγά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 βανίλια

κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσοχή να μην κάψει.

Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα, πατσαβουριαστά, και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για 10', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι.

Δεν χρειάζεται να λερώσουμε μίξερ. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20', μέχρι να στεροποιηθεί και να ροδίσει.

Χαράζουμε την μπουγάτσα σε μπουκίτσες και την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.

Να τη φάτε ζεστή, αυστηρά μόλις βγει από τον φούρνο.

Επίσης...

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.