ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Ροδίνι

Πώς θα φτιάξεις ροδίνι.

ΡΟΔΙΝΙ

Υλικά

Για την πάστα αμυγδάλου

500 γρ. αμύγδαλα λευκά

250 γρ. ζάχαρη

2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου

1 κ.σ. ανθόνερο

λίγο νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα του φύλλου

αμύγδαλο φιλέ και άχνη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα

ασπράδια από 10 αβγά

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, το ανθόνερο και το πικραμύγδαλο μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ανθόνερο, για να γίνει μια πηχτή μάζα.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με νισεστέ και ανοίγουμε με τον πλάστη (όπως στο φύλλο για πίτα) ένα φύλλο περίπου 40 επί 20 εκ., με πάχος 1 εκ. (το μυστικό της επιτυχίας είναι να ανοίξουμε σε όσο γίνεται πιο λεπτό φύλλο την πάστα αμυγδάλου).

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.

Ενώνουμε απαλά τη μαρέγκα με το βούτυρο με μια σπάτουλα.

Με βρεγμένο μαχαίρι κόβουμε την πάστα σε τετραγωνάκια περίπου 5 εκ.

Με κορνέ ζαχαροπλαστικής απλώνουμε στο κάθε τετραγωνάκι κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό.

Βάζουμε τα ρολάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και την άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.