ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Κεσκιούλ

Πώς θα φτιάξεις κεσκιούλ.

ΚΕΣΚΙΟΥΛ

Υλικά

850 ml γάλα, κατσικίσιο ή αγελαδινό

40 γρ. καρύδα τριμμένη

50 γρ. λευκά αμύγδαλα

75 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

50 γρ. κορν φλάουρ

καρύδα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό κατσαρόλι ζεσταίνουμε τα 700 ml από το γάλα.

Περνάμε το αμύγδαλο από το μούλτι, να γίνει σκόνη.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, την καρύδα, τη ζάχαρη και το αβγό.

Ρίχνουμε το μίγμα στο γάλα που ζεσταίνεται στη φωτιά και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Τη μοιράζουμε σε μπολάκια και την αφήνουμε να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με την καρύδα και το φιστίκι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.