Follow us

Ζελέ με Γλυκό Κρασί

Πώς θα φτιάξεις ζελέ με γλυκό κρασί.

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

600 ml σαμιώτικο ή λημνιό κρασί

20 γρ. ζελατίνα

200 ml χυμό πορτοκαλιού (καλύτερα φρέσκο)

150 ml νερό

φλούδα από 1 λεμόνι

80 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μερικές κουταλιές κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνα.

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού.

Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει 2-3 βράσεις το νερό, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι και συνολικά αφήνουμε το σιρόπι να βράσει 5' από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το ζελέ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το μοιράζουμε σε ποτηράκια.

Το αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Tip

Το σερβίρουμε με φρούτα. Του ταιριάζουν τα σταφύλια, τα κεράσια και οι μπανάνες.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.