ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ Λεμόνι με Γλάσο Μελιού

Η συνταγή για κέικ λεμονιού με γλάσο μελιού.

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ

Υλικά

200 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει

80 γρ. ζάχαρη

200 ml μέλι

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Για το γλάσο

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

70 γρ. μέλι

125 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το μέλι, χτυπάμε για άλλο 1' και στη συνέχεια ρίχνουμε χτυπώντας ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, λιώνουμε το βούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και την άχνη και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στο κέικ μας.

Tip

Προσθέτουμε τριμμένο φουντούκι, αμύγδαλο ή καρύδι ή πασπαλίζουμε το κέικ με σουσάμι πριν το φουρνίσουμε.

Επίσης...

Κέικ με Άρωμα Λεμόνι, Καφέ, Μήλο και Πικραμύγδαλο

Ένα εύκολο και εντελώς διαφορετικό κέικ, που κατορθώνει να συνδυάσει πολλές πρωτόγνωρες εμπειρίες νοστιμιάς με μια πανεύκολη τεχνική.

Κέικ με Μήλα και Κακάο

Ένα ελαφρύ, διαφορετικό, αλλά πανεύκολο κέικ, που δεν χρειάζεται μίξερ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ με Αχλάδι και Σοκολάτα

Ιδανική λύση για τα υπερώριμα αχλάδια: όσο πιο ώριμα τόσο πιο υγρό και αφράτο βγαίνει αυτό το κέικ και, κυρίως, πιο αρωματικό.

Η Σταφιδόπιτα

Γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Η Αμυγδαλόπιτα

Μπορεί η καρυδόπιτα να είναι πιο δημοφιλής, όμως η αμυγδαλόπιτα είναι πιο φινετσάτη και πιο διακριτική στη γεύση της.

Το Ινδοκάρυδο

Για τους εραστές της ινδικής καρύδας, το πιο παραδοσιακό, κλασικό και αγαπημένο γλυκό. Ηδονικά σιροπιαστό και εξωτικό, με καρύδα μέσα και έξω.

Cup Cakes με Δύο Σοκολάτες

Λευκή και κουβερτούρα, δύο σε ένα! Ό,τι ονειρεύεσαι για ένα πλούσιο και εγγυημένα σοκολατένιο μικρό κεκάκι.

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σταφίδες

Τα παραδοσιακά γλυκά του ταψιού είναι από τα πιο υγιεινά και υπέροχα, ειδικά αν απουσιάζει από αυτά η ζάχαρη.

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.