ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παξιμαδάκια με Πορτοκάλι, Αμύγδαλα και Μπαχαρικά

Πώς θα φτιάξεις παξιμαδάκια με πορτοκάλι, αμύγδαλα και μπαχαρικά.

ΠΑΞΙΜΑΔΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

2 κ.γλ. μπέικιν

2 κ.γλ. κανέλα

γαρίφαλο τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φλιτζ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα, με τη φλούδα τους

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού

2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα, το μπέικιν και τη σόδα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε ρολό 3 εκ. περίπου.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί και μεταφέρουμε εκεί τα ρολά. Χαράζουμε με μαχαίρι το κάθε ρολό σε φετάκια, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.

Βγαίνουν περίπου 13-14 κομμάτια στο κάθε ρολό. Ψήνουμε για 20', μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, χωρίζουμε τις φέτες με κοφτερό μαχαίρι και τις ξαναβάζουμε στο ταψί. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν έντονα και να στεγνώσουν τα παξιμαδάκια.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Tip

Αν το προτιμάμε, θα βάλουμε λεμόνι αντί για πορτοκάλι. Μπορούμε να παραλείψουμε τα αμύγδαλα ή να τα αντικαταστήσουμε με άλλον ξηρό καρπό ή μαύρες σταφίδες.

Επίσης...

Μπάρες με Μέλι και Ταχίνι

Ιδανικές για το πρωινό, όταν βιάζεσαι και δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό και νόστιμο.

Μπισκοτάκια με Φιστικοβούτυρο και Φιστίκια

Να τα κάνετε με αλμυρό αράπικο φιστίκι. Είναι απίστευτο πόσο ταιριάζει το λίγο αλμυρό, που κοντράρει με τη ζάχαρη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπισκοτάκια με Σφολιάτα και Μήλο

Διαφορετικά μπισκοτάκια, χωρίς ζύμη, που γίνονται στα γρήγορα, τραγανά και καραμελωμένα χάρη στο μήλο.

Μπάρες με Λευκή Σοκολάτα και Μπισκότο

Μπάρες σαν ένα μαγικό γλυκό, με όλη την απόλαυση της λευκής σοκολάτας, του τυριού κρέμας, του ζαχαρούχου και του μπισκότου.

Σοκολατο-Αμυγδαλένια Μπισκότα χωρίς Ψήσιμο

Τα σοκολατένια μπισκότα που κρατούν ατόφια τη σοκολατένια γεύση τους και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Μπισκότα με Φιστικοβούτυρο και Σοκολάτα

Πλούσια γεύση, αρώματα και τραγανή υφή: μπισκοτάκια που γίνονται στο φτερό, ψήνονται σε 10' και τρώγονται μετά μανίας.

Μαλακά Κούκις με Σοκολάτα και Καρύδι

Βολικά, πανεύκολα και πεντανόστιμα κούκις, αφού ανάλογα με το ψήσιμο γίνονται μαλακά ή τραγανά.

Τραγανή Ρυζογκοφρέτα με Ζεστό Χαλβά

Πώς θα φτιάξεις τραγανή ρυζογκοφρέτα με ζεστό χαλβά.

Τα πιο Εύκολα Ρολάκια Κανέλας

Η συνταγή για τα πιο εύκολα ρολάκια κανέλας.

Κουλουράκια με Ούζο και Μανταρίνι

Πώς θα φτιάξεις κουλουράκια με ούζο και μανταρίνι.

Τα Λαδοκουλουράκια του Βόλου

Πώς θα φτιάξεις τα λαδοκουλουράκια του Βόλου

Μπισκότα με Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.