Follow us

Μπισκότα με Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς

Η συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

125 γρ. χοντροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια)

125 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα για 10' περίπου, μέχρι να ασπρίσουν, να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανίλιες και, αφού ενσωματωθούν, κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο λίγο λίγο μαζί με το μπέικιν.

Μόλις πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη, αφήνουμε το μίξερ.

Ανακατεύουμε το αλεύρι που κρατήσαμε με τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μας, να ενοποιηθούν.

Αφήνουμε τη ζύμη γύρω στα 15' στο ψυγείο να σφίξει.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και με ένα κουτάλι, αφήνοντας απόσταση, βγάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ζυμάρι για κάθε μπισκότο.

Δεν χρειάζεται να τους δώσουμε σχήμα: καθώς ψήνονται, παίρνουν το ακανόνιστο σχήμα τους στο ταψί.

Τα ψήνουμε για 15' λεπτά αυστηρά! Στα 15' θα σας φανούν ακόμα μαλακά, αλλά μην ξεγελαστείτε και τα ψήσετε κι άλλο! Θα σφίξουν μόλις κρυώσουν.

Tip

Αν τα θέλετε στρογγυλά και ομοιόμορφα, θα κόψετε τη ζύμη με κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.