ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουραμπιεδόπιτα

Πώς θα φτιάξεις κουραμπιεδόπιτα.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

510 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

10 αβγά

510 γρ. ζάχαρη

640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 σφηνάκια κονιάκ

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν

2 βανίλιες

1 ποτήρι του νερού μαρμελάδα αραιωμένη με 1 σφηνάκι κονιάκ

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.

Συνεχίζουμε με τα αβγά εναλλάξ με το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν διαλυμένο στο κονιάκ, και τις βανίλιες.

Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Προσοχή σε αυτή τη φάση: δεν θέλει πολύ χτύπημα, μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα και απλώνουμε λίγο παραπάνω από το μισό μίγμα.

Απλώνουμε πάνω του τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα.

Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.

Συνεχίζουμε με τα αβγά εναλλάξ με το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το μπέικιν διαλυμένο στο κονιάκ, και τις βανίλιες.

Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

Προσοχή σε αυτή τη φάση: δεν θέλει πολύ χτύπημα, μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα και απλώνουμε λίγο παραπάνω από το μισό μίγμα.

Απλώνουμε πάνω του τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα.

Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Προαιρετικά, πασπαλίζουμε το γλυκό με άχνη ζάχαρη όταν το ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει.

Επίσης...

Κέικ με Μήλο και Κανέλα

Το μήλο με την κανέλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός που φτιάχνει τα πιο ωραία χειμωνιάτικα κέικ.

Κέικ με Πετιμέζι και Πορτοκάλι

Το πετιμέζι είναι το ελληνικό σούπερ φουντ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Ελληνικό Κέικ, με Ταχίνι και Πετιμέζι

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο κέικ με ταχίνι και πετιμέζι.

Καρυδοκέικ με Γλάσο Μόκα και Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδοκέικ με γλάσο μόκα και λευκή σοκολάτα.

Το Κέικ των Καρπών

Η συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ με καρπούς.

Κέικ με Ξερά Βερίκοκα και Σταφίδες

Η συνταγή για κέικ με ξερά βερίκοκα και σταφίδες.

Κέικ Λεμόνι με Γλάσο Μελιού

Η συνταγή για κέικ λεμονιού με γλάσο μελιού.

Το Υπέροχο Νηστίσιμο Κέικ

Πώς θα φτιάξεις ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ.

Κέικ με Γιαούρτι και Ελαιόλαδο

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο κέικ με γιαούρτι και ελαιόλαδο.

Το Πορτοκαλένιο Κέικ, με Ολόκληρο Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα πορτοκαλένιο κέικ, με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα.

Κέικ Πιο Σοκολάτα Πεθαίνεις

Η συνταγή για ένα άκρως σοκολατένιο κέικ.

Κέικ Μανταρίνι

Η συνταγή για κέικ μανταρίνι.