ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λουκουμάδες με Μήλα

Πώς θα φτιάξεις λουκουμάδες με μήλα.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

•2 μήλα κόκκινα και 2 ξινόμηλα

•3 αβγά

•2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

•1 κεσεδάκι γιαούρτι

•1 φλιτζ. τσαγιού γάλα

•2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

•ξύσμα από 1 λεμόνι

•ηλιέλαιο για να τηγανίσω τους λουκουμάδες

•μέλι, κανέλα, φουντούκια

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα μήλα, βγάζω τα κουκούτσια και τα κόβω σε ροδέλες.

Σε μια λεκάνη βάζω το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα αβγά χτυπημένα.

Τα χτυπάω με το μίξερ πολύ καλά.

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτω σιγά σιγά στη λεκάνη και τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να μην έχει σβόλους το αλεύρι.

Βάζω το λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτω μία μία ροδέλα στον χυλό και μετά στο τηγάνι.

Μόλις ψηθούν από τη μια μεριά, τους γυρνάω και από την άλλη.

Βγάζω τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους περιχύνω με μέλι και πασπαλίζω με κανέλα και τριμμένα φουντούκια.

Επίσης...

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.