ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαραγλί με Σουσάμι

Η συνταγή για σαραγλί με σουσάμι.

ΣΑΡΑΓΛΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά

•1/2 κιλό φύλλα για μπακλαβά πολύ λεπτά

•1 φλ. καρύδι

•1 φλ. φρυγανιά

•1 φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

•1/2 κ.γ. κανέλα

•1/4 κ.γ. γαρίφαλο

•1/2 φλ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

•2 φλ. ζάχαρη

•1 φλ. νερό

•φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα φύλλα ανά δύο, βουτυρώνουμε το πάνω και βάζουμε λίγη απ’ τη γέμιση τυλίγοντας σε ρολό.

Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί βουτυρωμένο, τα χαράζουμε και
ψήνουμε στους 180ο μέχρι να γίνουν τα φύλλα.

Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι σε ζεστό γλυκό, το κόβουμε όταν κρυώσει καλά.

Επίσης...

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.