ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πορτοκαλόπιτα με Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξεις πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά

•2 πορτοκάλια

•1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι

•3 αυγά

•1 κουταλιά σούπας μπέικιν

•1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

•300 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο

•1 φλ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

•1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

•1 1/2 φλιτζάνι νερό

•φλούδες ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.

Τα πολτοποιούμε (με τις φλούδες).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.

Τα πολτοποιούμε (με τις φλούδες).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Επίσης...

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

Μηλόπιτα σε Φύλλο Κρούστας

Το τραγανό φύλλο κρούστας φτιάχνει μία από τις πιο μελωμένες και υπέροχες μηλόπιτες.

Τσιζ Κέικ με Μήλα και Τυρί Κρέμα

Όταν θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, είναι δύσκολο να βρούμε ένα γλυκό γιορτινό, που να μοιάζει με τούρτα. Αυτό το τσιζ κέικ σού λύνει τα χέρια.

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

Στρούντελ με Σοκολάτα και Μήλα

Η συνταγή για το θαυμάσιο αυστριακό γλυκό που ανακαλύφθηκε τον 18ο αιώνα, την εποχή των Αψβούργων.