ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πορτοκαλόπιτα με Σιμιγδάλι

Πώς θα φτιάξεις πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Υλικά

•2 πορτοκάλια

•1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι

•3 αυγά

•1 κουταλιά σούπας μπέικιν

•1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

•300 γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο

•1 φλ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

•1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

•1 1/2 φλιτζάνι νερό

•φλούδες ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.

Τα πολτοποιούμε (με τις φλούδες).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.

Τα πολτοποιούμε (με τις φλούδες).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.