Follow us

Μαρμελάδα Φράουλα

Η συνταγή για μαρμελάδα φράουλα.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

•1.500 γρ. φράουλες

•1.300 γρ. ζάχαρη

•1 φλιτζ. τσαγιού νερό

•1 φλιτζ. καφέ ποτό κουαντρό

•2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

•ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση

Βγάζω τα κοτσανάκια από τις φράουλες, τις πλένω και τις αφήνω να στραγγίσουν.

Βάζω σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το νερό, τη ζάχαρη και τις φράουλες ολόκληρες.

Τις αφήνω να βράσουν γύρω στα 10 λεπτά.

Μετά προσθέτω το ποτό, το ξύσμα, τον χυμό, τα αφήνω για 2 - 3 λεπτά ακόμα και σβήνω τη φωτιά.

Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά πριν τη βάλω σε βάζο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.